Zachowanie walorów smakowych, odżywczych oraz estetycznych żywności

Duża odporność na wilgoć, powietrze i tłuszcze

Przechowywanie zarówno w temperaturze pokojowej, jak i w lodówce lub zamrażarce

Idealne do porcjowanych ryb, mięsa, plastrów sera i wyrobów cukierniczych

Tacki skin

Charakteryzują się obniżoną zawartością plastiku przy zachowaniu specjalnych właściwości barierowych. Bazę tacki stanowi obustronnie zadrukowany karton. Jego górna część jest dodatkowo zalaminowana specjalną folią, która może być przeznaczona do kontaktu z żywnością.

 

Zastosowanie:

Ekorozwiązanie
MINIMALIZACJA OPŁAT RECYKLINGOWYCH

Karton wykorzystany do produkcji tacek skin pochodzi z odnawialnych źródeł. Dzięki przemyślanej konstrukcji ilość użytego plastiku i materiałów petrochemicznych w finalnym opakowaniu jest znacząco obniżona. Ważnym aspektem jest też fakt, że docelowy użytkownik (po zużyciu produktu) może z łatwością oddzielić folię od kartonu i oba komponenty wyrzucić do odpowiednich pojemników do segregacji odpadów.

  • 75% mniej plastiku w finalnym opakowaniu
  • Karton ze zrównoważonych źródeł
  • Łatwe oddzielenie warstwy plastikowej sprzyja recyklingowi
  • Mniejsze zużycie surowców ropopochodnych
  • Oszczędności w transporcie i przechowywaniu
  • Mniejsze zużycie energii
  • Przedłużona świeżość produktu
Zapisz się do naszego newslettera
To pole jest używane do walidacji i powinno pozostać niezmienione.